Servicii de Psihoterapia cognitiv-comportamentala
Psihoterapia cognitiv-comportamentala este un demers terapeutic relativ de scurta durata (in medie 25 sedinte) centrat pe diminuarea sau eliminarea simptomelor.
Rolul terapeutului este unul directiv, iar clientii/pacientii joaca un rol activ in cursul terapiei, angajandu-se in diverse actiuni menite sa-i ajute sa-si rezolve problemele si nu doar sa vorbeasca despre acestea.
In cadrul terapiei cognitiv-comportamentale, clientul si terapeutul au o relatie de colaborare .
Studiile au evidentiat faptul ca terapia cognitiv-comportamentala are rezultate foarte bune in diverse tulburari psihice cum ar fi: depresie, anxietate, fobii, atacuri de panica, tulburari obsesiv-compulsive, adictii (dependenta de acool,droguri,jocuri de noroc), tulburari de dinamica sexuala, tulburari hipocondriace, tulburari de personalitate, tulburari alimentare:bulimia nervosa si anorexie, etc.
Psihoterapia cognitiv-comportamentala poate fi utilizata cu succes si in cazul tulburarilor de stres post-traumatic, a problemelor in viata de cuplu, tulburarilor psiho-somatice, in cazul crizelor psihologice aparute la copii, adolescenti si varstnici.